BLOG

Manapság itthon is egyre többen használják a Palo Santo fát, ez a dél-amerikában őshonos és a mai napig is szertartásokon használt tisztító növényt. Számtalanszor voltam tanúja, hogy a szertartások azzal kezdőttek, hogy a teret és a résztvevőket ennek a különleges fának a füstjével tisztították meg.

A cselekvés és a fizikai valóságunk szintjét a kígyó képviseli. Itt nincsennek tervek, érzések csak az ösztön, ami hajt minket előre. Néhány egyszerű szóval össze lehet foglalni ezt a tudatállapotot: támad, elfut, eszik, pihen, szexel.

Nyugati szelek, Anya, Jaguár nővér, Otorungo! Téged hívunk, Anyánk! Gyere és járj közöttünk! Taníts minket! Tanítsd meg nekünk a félelemnélküliséget, az utat a halálon túl! Legyél velünk. Aho!

A Peruban töltött időszak alatt a kolibri volt az első a 4 állat közül, amivel/akivel találkoztam. Emlékszem a "fürdőszobában" voltam (patak felett egy palló és mellette egy lavór), amikor egy akkor még ismeretlen nagyon hangos zümmögő hangra lettem figyelmes. Először nagyon megijedtem és lelki szemeim előtt már egy óriási emberevő bogár jelent...

Prométheusz történetét mindenki ismeri. A titán, aki megsajnálta az embereket, amikor látta, hogy a hidegben vacognak, és rövid, kemény életet élnek. Látta, hogy az istenek egyik különleges tulajdona mennyit segíthetne rajtuk. Tudta, hogyha megkapjuk ezt az ajándékot, az életünk könnyebb lenne, meleget és fényt adna a fagyos sötét éjszakákon, ételt...